Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Historiskt ögonblick med undertecknat avtal om förskollärarutbildning i Vimmerby!

Idag undertecknades i Västervik ett historiskt avtal mellan Linköpings universitet och de tre Campus som ingår i Campus i Småland, dvs Campus i Vimmerby, Hultsfred och Västervik.

Det är nu klart att det finns möjlighet att från hösten 2019 söka förskollärarutbildningen på Linköpings universitet och välja att genomföra sin utbildning på plats i Vimmerby, Hultsfred eller Västervik. Utbildningen är 3,5 år lång och kommer att läsas som heltidsstudier.

Ambitionen är att de tre kommunernas Campus tillsammans årligen anta minst 60 studenter, och att den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) ska genomföras på hemmaplan i respektive kommun.

Utöver dagens avtal finns det också en gemensam vilja till ytterligare samarbete, som kan gälla andra lärarprogram och högskoleutbildningar, uppdragsutbildning samt forsknings- och utvecklingsarbete.

Avtalet är ett resultat av ett målinriktat och gemensamt arbete, där både Campus i Småland och Linköpings universitet ser de utvecklingsmöjligheter som avtalet öppnar upp för, säger Birgitha Sahlin, barn- och utbildningschef i Vimmerby.