Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Birgitha Sahlin går i pension

Birgitha Sahlin, barn- och utbildningschef i Vimmerby kommun, kommer att gå i pension 2019.

Detta meddelades kommunstyrelsen på tisdagens sammanträde. Anledningen till att beslutet kommer redan nu är för att möjliggöra en bra rekrytering och överlämning till en efterträdare. – Vi vet att det kan ta tid att rekrytera till denna typ av tjänst och att vi kan påbörja den i god tid möjliggör en bra överlämning, säger Carolina Leijonram.

Sommaren 2019 fyller barn- och utbildningschef Birgitha Sahlin 65 år. Under en längre tid har kommunchef Carolina Leijonram och Birgitha Sahlin därför fört en dialog om hennes kommande pensionering.

– Vi vet att det kan ta tid att rekrytera till denna typ av tjänst och att vi kan påbörja den i god tid möjliggör en bra överlämning, säger Carolina Leijonram.

– Jag har tänkt på detta under en tid och har kommit fram till att det passar bra att gå i pension i samband med en ny mandatperiod. Det ger den nya ledningen för barn- och utbildningsförvaltningen de bästa förutsättningarna när de ska påbörja arbetet att tillsammans med barn- och utbildningsnämnden arbeta med att utveckla vision och mål för utbildningen i Vimmerby kommun, säger Birgitha Sahlin.

Rekryteringen av ny barn- och utbildningschef påbörjas efter sommaren 2018.