Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Cykelns dag i Gästgivarehagen

I dag, den 3 juni på FN:s “världscykeldag", bjuder Vimmerby kommun, Korpen och Vimmerby Turistbyrå in till Cykelns Dag i Gästgivarehagen. Det blir bland annat invigning av Cykla i Vimmerby.

I dag arrangeras Cykelns Dag runtom i Sverige – och världen – som en del av FN:s ”världscykeldag”. Syftet med dagen är att framhäva den nytta som cykeln har för hälsan, klimatet och ekonomin.

I Vimmerby bjuder Vimmerby kommun, Korpen och Turistbyrån in till flera cykelrelaterade aktiviteter med start och mål i Gästgivarehagen. Det blir bland annat invigning av Cykla i Vimmerby, ett folkhälsoprojekt där kommunen tagit fram förslag till 16 cykelrundor av varierande längd i Vimmerbytrakten.

Under kvällen kan alla som vill cykla två av rundorna tillsammans med ledare. Korpen erbjuder samtidigt gratis cykelbingo runt stan.

När: Måndag 3 juni från 17.30

Var: Gästgivarehagens parkering

17.30: Råd för säker och bekväm cykling

18.00-19.00 (ca): Korpens cykelbingo, cykla ca 10 km runt stan

18.00: Prova på Cykla i Vimmerby. Välj mellan Mjöhultsrundan eller ta en tur runt Knabbarp/Gebo. Båda ca 20 km och med ledare för den som vill. "Promenadtempo". Enklare förtäring vid "mål".

OBS! Ingen avgift. Ha gärna cykelhjälm. Inställt vid regn!