Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Fabriken håller öppet i sommar

Sommarlov, sol och härliga bad väntar runt hörnet. Dagar som ska fyllas med gemenskap, “häng” och roliga aktiviteter som förhoppningsvis blir till härliga minnen. I år kommer Fabriken att hålla mer öppet över sommaren och förhoppningsvis vara en del av dessa minnen

Allaktivitetshuset Fabriken brukar erbjuda aktiviteter under de första veckorna på sommarlovet men inte hålla öppet för vanliga besök. I sommar ändras det och från den 3 juni är Fabriken öppen kl 10-16 måndag-tisdag och torsdag-fredag samt 12-20 på onsdagar.

  • Vi känner att vi satt en annan organisation nu som gör att vi kan möta den efterfrågan vi fått på att hålla mer öppet i sommar, säger Camilla Karlsson, fritidsledare på Fabriken.

Aktiviteterna kommer inte att utebli utan Fabriken planerar för resor till både Öland och Västervik men det kommer också bli utrymme för spontana aktiviteter.

  • Tidigare har vi erbjudit alla sommarens aktiviteter vid särskilda tider men med det nya upplägget kommer vi att kunna vara mer spontana, säger Camilla Karlsson och fortsätter
  • Vill några ungdomar att vi åker och fiskar eller paddlar kanot kan två fritidsledare enkelt följa med och göra det, samtidigt som det är personal kvar och håller öppet för de som bara vill “hänga” eller göra aktiviteter på Fabriken. Vi hör från ungdomarna att de eftersöker mer spontana aktiviteter där de slipper anmäla sig dagar i förväg.

De nya öppettiderna gäller till och med vecka 27 då Fabriken stänger för semester för att åter öppna vecka 33.