Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Kommunens bildarkiv har uppdaterats:
“Vi vill att fler ska upptäcka vår stora bildskatt”

Kommunens bildarkiv har fått nytt utseende och nya funktioner.
–Genom att skapa ett mer användarvänligt bildarkiv hoppas vi att fler ska upptäcka den stora bildskatt som finns här, säger Simon Roth, kommunikationschef.

I Vimmerby kommuns bildarkiv förvaras ett antal större och mindre bildsamlingar. Kommunen har fått ta emot såväl privata album som professionella fotografers fotosamlingar – och totalt finns här cirka 25 000 bilder från slutet av 1800-talet till 2020-tal.

Under början av 2000-talet inleddes ett omfattande digitaliseringsarbete för att tillgängliggöra delar av materialet och göra bilderna sökbara i ett digitalt arkiv på nätet. Det är detta arkiv som nu uppdaterats.

– Vi har bytt plattform, vilket gjort att arkivet både fått ett nytt utseende och nya funktioner. Det är mer lättöverskådligt än tidigare och vi hoppas att det ska vara mer användarvänligt, säger Simon Roth, kommunikationschef.

Förhoppningen är också att uppdateringarna ska leda till att ännu fler, både kommuninvånare och andra intresserade, får upp ögonen för arkivet.

–Det är en riktig bildskatt och vi vill att den ska komma många till del.

Klicka här för att komma till bildarkivet