Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Atilla Yoldas föreläser på skolor och för allmänheten

Den 7-9 november besöker Atilla Yoldas Vimmerby kommun och gör totalt sex föreläsningar för elever och vuxna. Atilla är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och bloggare på sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet, demokrati och att motverka destruktiva machonormer.

Det är elever i årskurs 5, 6, 8 och 9 som får ta del av föreläsningar av Atilla Yoldas och den 7/11 kommer det vara en kvällsföreläsning för idrottsledare, föräldrar och andra vuxna. Kvällsföreläsningen är ett samarbete mellan RF-SISU Småland och Vimmerby kommun.

Satsningen är ett förebyggande arbete mot sexuella övergrepp och våld och har som syfte att främja jämställdhet. Atilla föreläste förra hösten för årskurs 6 och på En kväll för ditt barn vilket var mycket uppskattat och därför har han bjudits hit igen.

Atilla har skrivit “Mansboken - från en kille till en annan” som bland annat innehåller en intervju med Börje Salming. Under de senaste åren har Atillas fokus främst varit på jämställdhetsfrågor och i synnerhet destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor.

Under vecka 46 och 47 kommer även gymnasieelever kunna ta del av en inspelad version av föreläsningen, en möjlighet som erbjuds för hela länets gymnasie- och högstadieskolor och som Kommunförbundet och Länsstyrelsen arrangerar.

Om du är idrottsledare för- och/eller vårdnadshavare till ett barn som kommer att få lyssna på föreläsningen i skolan, vill vi tipsa om att även du tar del av Atillas föreläsning den 7/11. På det sättet kan ni tillsammans prata om föreläsningen och frågorna som Atilla tar upp. Kom ihåg att du är en viktig person i barnets liv och som vårdnadshavare är du den viktigaste!

Kvällsföreläsningen den 7/11 är kl 18:30-20:00 i Plenisalen. För att delta görs en anmälan på länken nedan senast den 1/11.

 

Varmt välkommen!