Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

En kväll för ditt barn – Sexualbrott on- och offline

Måndagen den 11 september är det dags för årets upplaga av En kväll för ditt barn. I år kommer vi att prata om hur vi vuxna kan se, fråga och hjälpa barn till en trygg miljö online . Kvällen är kostnadsfri. Information om anmälan hittar du lite längre ner i texten.

Måndagen den 11 september mellan 17:00-18:30 är det dags för årets upplaga av En kväll för ditt barn. Årets tema är sexualbrott on- och offline. Kvällen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är förälder eller annan viktig vuxen kring barn och ungdomar i låg-, mellan-, högstadiet och gymnasiet. Precis som förra året kommer det gå att följa föreläsningen och panelsamtalet både på plats på Fabriken och hemifrån via länk. Det blir en föreläsning och ett panelsamtal.

Föreläsaren är författaren och journalisten Caroline Engvall som är specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Caroline har skrivit flera böcker i ämnet, bland annat 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn och Virtuell våldtäkt. Hon har också skrivit barnboksserien ”Nollan och nätet” samt ”Nollan Junior” för de yngre barnen.

Caroline driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat genom Safe selfie academy, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer. För sitt arbete har hon bland annat fått pris som årets modiga mama och pratat om frågorna i regeringen och riksdagen.

Föreläsningarna följs av ett panelsamtal om trygg onlinemiljö där personer som arbetar lokalt med barn och unga är med.

Anmälan krävs, både för deltagande på plats och digitalt. Länk till föreläsningen skickas senast dagen innan.

Plats: Fabriken, Bondebygatan 17 i Vimmerby
Anmälan: Sista anmälningsdag är den 7 september och anmälan görs via mailadressen nedan.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till samma mail.

Välkommen!