Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Idag släpps biljetterna till höstens första litterära salong

Hanna Sahlberg, Tove Folkesson och Hanna Folkesson är gäster på höstens litterära salong i Vimmerby, ett samarbete mellan Litteraturnod Vimmerby och Vimmerby bibliotek. Biljetterna släpps idag, den 4 september.

Författaren och journalisten Hanna Sahlberg samtalar med Svante Weyler om sin debutbok Den osynliga muren (Weyler 2023) och Hanna och Tove Folkesson samtalar med Clara Gustafsson, redaktör på Norstedts, om sin roman Badort (Norstedts 2023). Musik framförs av saxofonisten Martin Nurmi.

Hanna Sahlberg blev 2006 Sveriges Radios första Kinakorrespondent. Hon var 25 år och hade som mål att bli kines. Efter nära tjugo år är hon tillbaka i Sverige som Ekots Kinakommentator och driver också Kinapodden. Den osynliga muren är hennes första bok. Där berättar hon om den period av frihet som Kina upplevde under några år omkring 2008 och framåt, då hon kom in i den inre kretsen av kinesiska journalister och unga intellektuella, men också om den slutenhet som återvände och som gör Kina idag till ett av världens mest ofria länder. ”I Beijing har människorna blivit som syrsorna gubbarna bär i jackfickorna. Blåser det en kall vind, tystnar de. Annars kan de sjunga.”

I ett samtal med Svante Weyler berättar hon om sina erfarenheter och hur hon ser på Kina idag.

Tove Folkesson har uppmärksammats stort för sina tidigare romaner. Nya boken Badort har hon skrivit tillsammans med sin fru Hanna Folkesson, som är arkitekt och konstnär. Där skildras två unga kvinnors möte under en brytningstid i historien. Den gamla badortskulturen för societeten i Borgholm mötte krigstidens omvälvningar och badortspalatset Restis brann ner. Tove Folkesson och Hanna Folkesson berättar i två olika tidsperioder, genom dagboksutdrag och även genom akvareller målade av Hanna Folkesson. De samtalar om boken tillsammans med Clara Gustafsson, förläggare på Norstedts.

Före salongen och som mellanakt medverkar saxofonisten Martin Nurmi.

Vimmerby bokhandel finns på plats med försäljning av böckerna. Kvällen arrangeras i samarbete med Vimmerby bibliotek.

 

Tid: Onsdag 4 oktober kl 18.00-20.00

Plats: Vimmerby Stadshotell

Biljetter bokas via anna.mellergard@vimmerby.se