Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Nytt koncept för höstmarknaden i Vimmerby

Höstmarknaden i Vimmerby får ett nytt koncept. I år kommer den att arrangeras av Vimmerby Stadshotell och restaurang Guldkant och ha fokus på mat.

Tidigare har höstmarknaden på torget arrangerats av Vimmerby kommun. Men nu tar Vimmerby stadshotell och restaurang Guldkant över.

– Vi kommer att ha en food court kombinerat med matmarknad, inriktad på skördefest och mathantverk. Restaurangerna kommer att flytta ut på torget där man kan köpa mat och dryck från lunchtid och sätta sig på torget, säger Martina Andersson, restaurangchef på Stadshotellet.

Även datumet ändras. Marknaden kommer att arrangeras den 14 oktober, i samband med litteraturfestivalen Vimmerby berättar.

Vimmerby kommun kommer fortfarande att stå för driften av själva marknaden genom att dra el, tillhandahålla marknadsstånden och ha hand om avspärrningarna kring torget.

– Vi är mycket positiva till det nya konceptet. Vi har letat efter en annan arrangör till marknaden, bland annat eftersom intresset från marknadsknallar dalat kraftigt de senaste åren. Det här är ett jättebra initiativ som kommer att gynna Vimmerby, säger Egon Karlsson, utvecklingschef.