Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Ny odlingsträdgård ska främja gemenskap i Storebro

Odlingsträdgård i Storebro

Nu skapas en ny plats för gemenskap i Storebro. I veckan byggdes en odlingsträdgård av pallkragar utanför hyreslängan som fungerar som migrationsboende för flyktingar från Ukraina. Dessutom uppfördes ett stort utomhusschack och området vårstädades ordentligt.

– Vi hoppas att det här ska bli en mötesplats som uppskattas av både svenska och ukrainska familjer, säger Tatiana Simashkevych.

Tatiana kom till Sverige från Ukraina för ett år sedan och är nu anställd av Vimmerby mötsplatser.

– Många av de familjer som kommit från Ukraina vill gärna lära känna fler svenskar och ha saker att göra på fritiden. Tanken är att trädgården ska vara öppen för alla och att vi ska kunna odla, umgås och göra saker tillsammans här, säger hon.

Våren 2021 skapade Vimmerby mötesplatser den första gemensamma odlingsträdgården utanför mötesplats Bullerbyn. Både då och nu är det den syriske arkitekten Jamal Yahia som stått bakom trädgårdsdesignen.

Trädgården i Storebro har uppförts av Vimmerby mötesplatser och Storebro IF. Vimarhem har varit stöttande i projektet.

– Samverkan är A och O när man tittar på lösningar som ligger lite utanför boxen, säger Simon Lundborg, enhetschef för Vimmerby mötesplatser.