Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Digitalt föräldracafé – Att möta barn och unga vid samhällsoro

De senaste åren har präglats av pandemin, kriget i Ukraina och nu den ekonomiska oron och energikrisen. Både de offentliga och privata samtalen har genomsyrats av oro vilket har påverkat både vuxna och barn.

Att möta barn och unga vid samhällsoro är temat på vårens första föräldracafé den 27 februari kl 18:30. Under kvällen får du lyssna på Terese Ahlstedt och Sofia Lilja som arbetar som kuratorer på Bris, region öst. Terese och Sofia kommer att prata om hur oro i samhället kan påverka barn och unga, samt vad vi vuxna kan göra för att stötta barn i vår närhet.

Bris, barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje år ger stöd till över 40.000 barn via telefon, chatt, mail, samt fysiskt via Bris Brismottagningar.

Föreläsningen är ca 30 min lång och det kommer att finnas tid för eventuella frågor eller reflektioner efteråt. Det är gratis att delta och ingen anmälan krävs. Den kommer även att spelas in och vara tillgänglig att se till och med den 12 mars 2023.

Att möta barn och unga vid samhällsoro är den första av tre digitala föräldracaféer under våren. Läs mer om digitala föräldracaféer och länk till livesändningen på länken nedan!