Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Ny satsning på studion på Fabriken

Sedan starten har Allaktivitetshuset Fabriken haft en studio i källarplan. Den har använts i olika grad men senaste åren har användningen varit sparsam. Nu gör Fabriken en ny satsning och ger unga möjlighet att spela in musik i en riktig studio!

Att spela in den musik man själv skrivit, eller kanske covers på andra låtar, har genom tiderna varit populärt. Nu gör många musik elektroniskt via dator men även fortfarande med traditionella instrument.

Sedan Allaktivitetshuset startade sin verksamhet har det funnits en studio i lokalerna men intresset har skiftat och som så mycket annat gjorde pandemin att möjligheterna försämrades.

Nu gör Fabriken en nystart och har satsat på en uppgradering av den tekniska utrustningen. För att göra denna satsning har Fabriken även projektanställt Denis Begu.

- Detta är ytterligare en del av den satsning som vi på Fabriken gjort för att nå fler av Vimmerbys högstadie- och gymnasieelever och erbjuda dem en bra fritid och möjlighet att bedriva sitt intresse. Att sedan få möjligheten att ha Denis och den kompetens han besitter gör att vi tror mycket på den här satsningen, säger enhetschef Anders Degerman.

Denis Begu kommer att finnas på plats för att hjälpa unga som är intresserade på onsdagar mellan kl 17-19 med start nu på onsdag den 25 jan.

- Det ska bli jättespännande att se hur detta tas emot säger Denis Begu i en kommentar och fortsätter

- Vi har både en liten enklare studio som är bra att börja i, där kan man själv testa sig fram. Och sedan har vi den större studion som kräver lite mer av den som vill använda. Det finns också en replokal där låtarna kan övas in innan inspelning.