Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Manifestation mot våld i Vimmerby

Manifestation mot våld

På fredag, den 25 november, arrangeras en manifestation mot våld mot kvinnor på torget i Vimmerby.
– Vi vill uppmärksamma frågan och visa att det finns hjälp att få, säger Sofia Bohl, folkhälsosamordnare.

Under vecka 47 uppmärksammas den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld i Vimmerby.

För att belysa problemet med våld i nära relation arrangeras aktiviteter i flera av kommunens verksamheter. Fredagen den 25 november, på Orange Day, blir det en manifestation mot våld på Stora torget i Vimmerby. Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor.

– Under manifestationen blir det tal och musik och vi bjuder på kaffe och te. Rådhuset kommer att belysas i orange och det visas konst skapad av barn från förskolor och fritids i kommunen, berättar Sofia Bohl.

Syftet med manifestationen är dels att uppmärksamma problemet med våld i nära relation, men också att sträcka ut handen och visa att det finns hjälp att få. Framför allt för den som utsätts för våld, men också för förövaren.

– Vi hoppas att man inte ska stänga in sig, utan söka den hjälp som behövs. Vi vet att våldet ökar i tider av ekonomisk kris, så det känns extra viktigt att genomföra den här manifestationen just i år, säger Sofia Bohl.


Manifestation mot våld

Plats: Stora Torget
Tid: Fredag 25 nov 14 -16
Program: Musikunderhållning, tal, konst skapad av förskole- och fritidsbarn. Vi bjuder på kaffe och te!