Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Atilla Yoldas föreläser på "En kväll för ditt barn"

Temat för årets En kväll för ditt barn är machokultur och destruktiva mansnormer. Hur påverkar dessa normer våra barn och vad kan vuxna göra för att bryta dem? Är några frågor som journalisten Atilla Yoldas kommer att besvara i sin föreläsning.

En kväll för ditt barn är riktad till vårdnadshavare och andra vuxna i barns och ungas närhet men alla är välkomna! Kvällen börjar med en föreläsning av Atilla Yoldas och avslutas med ett panelsamtal inom samma ämne. I panelen sitter representanter från skola, fritidsverksamhet och föreningsliv i Vimmerby kommun.

Atilla Yoldas hjärtefrågor är bland annat antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer och har i sju års tid arbetat på Expressen med att skriva krönikor och debattinlägg. Numer satsar han på sin aktivism genom att driva debatter på sociala medier, föreläsa och skriva böcker om bland annat machokultur och dess skadliga inverkan på oss som människor och på vårt samhälle. Han är även representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet, ambassadör för den ideella föreningen Mind och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt. Hans journalistik och engagemang har lett till flera priser, nomineringar och utmärkelser bland annat “Årets nätängel” 2019.

Atilla Yoldas kommer också att ge föreläsningar för alla i årskurs sex under onsdagen och torsdagen.

Dag: 9 november
Plats: Allaktivietshuset Fabriken (Bondebygatan 17) eller digitalt
Tid: 18:30-20
Anmälan: Senast 6 november till anja.persson@vimmerby.se

Missade du En kväll för ditt barn eller vill se föreläsningen igen? Då finns den att se på https://www.youtube.com/watch?v=44aW7dI2TBQ fram till och med den 25 november.