Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Ungas röst i demokratin – föreläsning och panelsamtal

För att fortsätta uppmärksamma demokratistugans besök i länet och demokratins 100års jubileum bjuder Vimmerby kommun in till föreläsning och panelsamtal om ungas röster i demokratin ikväll,
torsdag den 18 november. Föreläser gör Åsa Ekman som även modererar panelen. I panelen deltar ungdomar från kommunen som delar med sig av sina erfarenheter av att vara med och påverka.

Kvällen börjar med en kortare föreläsning av Åsa Ekman. Föreläsningen ger en introduktion till inflytande och delaktighet för barn och ungdomar. Hur ser samhället på barn idag och hur upplever unga sina möjligheter att påverka? Det blir en allmänbildande föreläsning om barn och ungas rättigheter och hur det hör ihop med Barnkonventionen.

Efter föreläsningen stannar Åsa kvar och modererar ett panelsamtal om förutsättningar för unga att påverka. Vilka möjligheter och barriärer finns det för ungdomsinflytande och delaktighet idag? I panelen kommer ungdomar från Vimmerby kommun att delta tillsammans med tjänstepersoner och politiker från länet som på olika sätt arbetar med ungdomsinflytande och barns rättigheter. Evenemanget är gratis och går att följa både på plats i stadshuset och digitalt klockan 18-00-19.30.

För att komma till livesändningen använd denna länk: https://youtu.be/PBzNhJjlNjE

Det finns fortfarande platser kvar i stadshuset. För att anmäla dig till att delta på plats i Vimmerby besök: https://link.webropol.com/ep/demokrativimmerby

Vad? Föreläsning och panelsamtal om ungas röster i demokratin
När? 18:00-19:30 torsdagen den 18 november
Var? Plenisalen i stadshuset eller digitalt