Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Arbete påbörjas - Nytt underlag på Barnkonventionsrundan

Under nästa vecka, vecka 45 så kommer det påbörjas med byte av nytt underlag på Elljusspåret(1,9) numer Barnkonventionsrundan. Det skall bytas från barkade spår till stenmjöl.

På måndag nästa vecka så sätts "spaden i marken" då påbörjas nämligen kommunens arbete med att byta ut underlaget på Barnkonventionsrundan. Bytet skall bli från barkade spår till stenmjöl.

Anton Palmér på utvecklingsavdelningen säger följande:

"Vi kommer nästa vecka påbörja arbetet att göra spåret mer tillgängliganpassat. Tanken är att det skall göras ett ordentligt förarbete med bärlager och stenmjöl och sedan bredda spåret så att det blir cirka 2,5 meter i bredd. Innan underlaget har satt sig så kommer det bli lite mjukt men så snart det är klart så kommer vi ha en helt annat framkomlighet på spåret och ge betydligt fler medborgare möjligheten att ta sig fram på spåret. Allt ifrån rulatorer till barnvagnar kommer att kunna ta sig fram. Stenmjölet gör också att spåret blir ljusare vilket kan skapa en tryggare känsla.

Vi hoppas att våra medborgare har förståelse för att vi kommer ha maskiner i spåret kommande veckor men vi skall göra allt vi kan för att delar av spåret kan nyttjas under tiden."

Om det finns frågor eller funderingar kring bytet av underlaget på spåret så får medborgare väldigt gärna höra av sig till Anton Palmér eller Mirja Holgersson på utvecklingsavdelningen