Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Länets kulturutvecklare till Vimmerby

Kalmar läns kulturutvecklare håller utbudsdag på Kulturskolan.

Fredag 1 oktober går årets Utbudsdag för Kalmar län av stapeln. Länets olika kulturutvecklare presenterar sitt utbud av föreställningar, projekt, workshops och mycket annat för inbjudna kultur- och skolchefer från hela länet. Fokus ligger på utbud för barn och unga, med förhoppning att exempelvis många projekt inom Skapande skola ska kunna genomföras. Här finns allt ifrån musikupplevelser till konst, hemslöjd och dans - och självklart kreativt skrivande.


– Vi hoppas att många ska få upp ögonen för våra projekt som går under namnet Läs & skriv, säger Anna Mellergård som är verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby. Vi samarbetar gärna med fler kommuner i länet om att exempelvis ordna feriepraktik som författare. Och så vill vi särskilt lyfta ALMA-priset och deras läsguider.


Utbudsdagen sker på plats i Kulturskolan i Vimmerby efter att restriktionerna har släppts, men den sänds även live via YouTube. Länken finns på den nya samlande hemsidan för kulturverksamheterna, Kulturarenan Kalmar län. Programmet börjar kl 09.00 och beräknas vara färdigt kl 14.00.