Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

En kväll för ditt barn – Välkommen till en kväll om fysisk aktivitet och föreningsliv

Måndagen den 4 oktober är det dags för årets upplaga av En kväll för ditt barn. Välkommen till en kväll full med inspiration kring hur man kan hittat tillbaka till rörelseglädjen och föreningslivet efter pandemin. Kvällen är kostnadsfri. Information om anmälan hittar du lite längre ner i texten.

För att komma direkt till livesändningen använder du denna länken: www.vimmerby.se/fordittbarn2021
Vill du få länken direkt till din mail så följ anvisningarna för anmälan längst ner.
Kvällen kommer spelas in och inspelningen kommer finnas tillgänglig på samma länk som livesändningen.

Måndagen den 4 oktober mellan 18.30–20.00 är det dags för årets upplaga av En kväll för ditt barn. Årets tema är fysisk aktivitet och föreningsliv. Kvällen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är förälder eller annan viktig vuxen till barn och ungdomar i låg-, mellan-, högstadiet och gymnasiet. Precis som förra året kommer det gå att följa föreläsningen och panelsamtalet både på plats i stadshuset och hemifrån via länk. Det blir tre kortare föreläsningar och ett panelsamtal.

De tre föreläsningarna är:

– Barn och ungas hälsa idag och hur pandemin har påverkat den fysiska hälsan. Hur kan vi tillsammans skapa förändring för att alla barn och unga ska leva ett aktivt och hälsosamt liv och vad behöver vi göra för att skapa förändring? Carolina Klüft som är före detta elitidrottare och numera verksamhetschef för Generation Pep föreläser över länk.

– Eva Kindstrand från RF SISU Småland berättar om hur föreningslivet i Vimmerby och vilka vinster föreningslivet ger både till individen och till samhället. Eva föreläser på plats i stadshuset och kommer även prata om pandemin har påverkat föreningslivet.

– Kommunens fritidssamordnare ger information och praktiska tips till de som vill ta del av föreningslivet i Vimmerby.

Föreläsningarna följs av ett panelsamtal om fysisk aktivitet och föreningsliv bland barn och ungdomar i Vimmerby kommun. Det kommer gå bra att ställa frågor både på plats och digitalt. I panelen deltar:
Anders Degerman – Folkhälsosamordnare
Charlotte Andersson Lilliehorn – Majblomman
Marie Karlsson - Scouterna
Eva Kindstrand - RF SISU Småland

Det finns 45 bokningsbara platser i Plenisalen, först till kvarn gäller. Länk till föreläsningen skickas några dagar före evenemanget.

För att delta på plats i Plenisalen, stadshuset, anmäl dig via denna länk:
https://link.webropol.com/ep/deltapaplats

För att delta digitalt anmäl dig via denna länk: https://link.webropol.com/ep/deltadigitalt

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till moa.eskilsson@vimmerby.se

Vad? En kväll för ditt barn
När? Den 4 oktober mellan 18.30-20.00
Var? Plenisalen, Stadshuset eller via digital livesändning