Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för sjutusen själar

Tidningshuvuden

Lördagen den 18 september invigs utställningen Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för sjutusen själar” på Stadsmuseet Näktergalen.

Lördagen den 18 september kl 12 invigs utställningen Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för sjutusen själar” på Stadsmuseet Näktergalen. Därmed öppnas portarna till en nostalgisk återblick över tidningar, klipp, blytyper, kameror och sammanställningar över såväl tidningar som journalister som verkat i Vimmerby återfinns inne på museet. Få om ens någon stad i Sverige har haft så många redaktioner i förhållande till sin storlek, som Vimmerby hade på 1970-talet.

Samma dag klockan 15 startar en paneldebatt, i Vimmerby Mässhall Hotell Ronja, kring den lokala journalistikens framtid. Här står Projektgruppen bakom utställningen som arrangör, både utställning och debatt är ett samarrangemang med Tidningsutgivarna och Mediehistoriska föreningen. För den som inte har möjlighet att vara på plats direktsänds debatten på https://www.youtube.com/watch?v=JcaudcuxkfQ

Öppettider:
Utställningen Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för sjutusen själar pågår 18 september - 18 december 2021.
Vernissage lördag 18 september kl. 12-14.
Öppet onsdag - fredag kl 12-16, lörd kl 11-14.
Kvällsöppet 14/10 och 18/11 kl 17-19.