Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby årets HBTQI-kommun

Prideflagga

I lördags arrangerade Kalmarsunds Pride regnbågsgalan Loud and Queer på Kalmar Teater. Under galan fick Vimmerby ta emot priset årets HBTQI-kommun för sitt aktiva arbete med frågorna. Anders Degerman och Zarah Ragnvaldsson fanns på plats för att ta emot priset.

Eftersom pandemin satt stopp för den annars årliga prideparaden valde Kalmarsund Prides styrelse att istället arrangera en gala som avslutning på årets pridevecka. Resultatet blev regnbågsgalan Loud and Queer som arrangerades i lördags.

Under kvällen fick Vimmerby kommun ta emot priset årets HBTQI-kommun. På scen för att ta emot priset fanns kommunens folkhälsosamordnade Anders Degerman och biblioteksassistent Zarah Ragnvaldsson. Båda tillhör Vimmerby kommuns nätverk för HBTQIA+-frågor.

- Det här är nog det finaste priset Vimmerby någonsin har fått, sa Anders Degerman på scen, och det är resultatet av flera års arbete där ett flertal personer varit drivande för att nå dit vi är idag.

I nomineringen lyfts utbildningsinsatser som kommunen gjort under året men även den projektanställning som gjorts för att kartlägga kunskaperna som finns i kommunen och de utbildningsinsatser som planeras baserat på resultatet.

- Vi kommer fortsätta att arbeta aktivt med frågorna även framåt. Vi håller på att börja analysera kartläggningen som gjorts och planera fortsättningen utefter resultatet, säger Moa Eskilsson, sammankallande i kommunens nätverk för HBTQIA+-frågor.

Är du nyfiken på att se galan i efterhand? Besök Kalmarsunds Prides facebooksida, där finns en länk till arrangemanget och en inspelad sändning. Vill du hoppa direkt till prisutdelningen av årets HBTQI-kommun kan du börja inspelningen en timme in i sändningen.

HBTQI står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter, och intersexpersoner.