Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Öppet hus på Kulturskolan

I samband med Kalmarsund Pride bjuder Kulturskolan in till Öppet hus. Vi inviger våra nya källarlokaler och erbjuder en rad olika aktiviteter.

Den 30 augusti till 5 september går Kalmarsund Pride av stapeln, något som Vimmerby kommun uppmärksammar genom olika HBTQ-relaterade aktiviteter. Som en del i pride-veckan arrangerar Kulturskolan öppet hus. Nu på lördag, den 4 september mellan 11 och 14, är huset öppet för alla som vill se de nyrenoverade lokalerna och prova på olika aktiviteter.
– Till Kulturskolan är alla välkomna, oavsett kön, identitet, etnicitet och sexuell läggning. Här finns något för alla! Det är också viktigt att vi är stolta över vilka vi är och det är just det som är Pride. Därför tycker vi att det passar extra bra att arrangera öppet hus under just Kalmarsund Pride, säger Jennie Leander Lilja, enhetschef.

Under dagen bjuds på underhållning i form av både musik och dans. Bandet klipps till de nyrenoverade källarlokalerna och det finns möjlighet att ta del av Kulturskolans kursutbud.
– Vi har aktiviteter i hela huset och man får chansen att prova på flera av våra olika ämnen. Besökarna kan bland annat testa att göra en schlager-tiktok, sminka sig och klä ut sig till sin ”glamourstil”, fotografera och slöjda ett hopprep. Dessutom blir det fikaförsäljning och rundvandring i lokalerna, säger Jennie Leander Lilja.

Program
11.00 Vi klippar bandet till källarlokalerna
11.10 "Gonna Fly Now" med ensemble och dansare
11.10-11.30 Ensemblen spelar
11.30-14 Prova på-aktiviteter i huset
12.00, 12.15, 12.30 12.45 Dans från scenen