Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Det finns platser kvar till Arg Gubbe

Nu på torsdag den 2 september besöker Michael Segerström Vimmerby och spelar upp sin monolog Arg Gubbe. Föreställningen följs av ett panelsamtal om äldre HBTQ-personers livssituation där Michael själv deltar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats i teatern då publikantalet är kraftigt begränsat!

Med stor komik och självkännedom beskriver Michael Segerström sin resa från arg, heterosexuell man som levt med en ständig kåthet som aldrig släppt, hans 28-åriga äktenskap och hans adopterade son. Till att som 75-åring komma ut, men hur vänjer man sig vid sin inre bög och varför får man massa gratulationer när det känns som ett straff?

Föreställningen är 75 minuter lång och handlar om hur Michael Segerström tagit modet att ”komma ut” efter att ha levt som ”straight” och förnekat sitt sanna jag. Föreställningen börjar 18:30 den 2 september.

Efter föreställningen stannar Michael kvar och deltar i ett panelsamtal om äldre HBTQ-personers livssituation. I panelen deltar bland annat Ida Curtsdotter Karhu från RFSL Senior och Catharina Brewitz med lång erfarenhet av att möte människor i yrkesrollen som kurator.

Anmälan
För att anmäla dig för att delta på plats på teatern i Kulturskolans lokaler, skicka ett mail till moa.eskilsson@vimmerby.se

För att anmäla dig till den digitala livesändningen, klicka in på länken: https://link.webropol.com/ep/arggubbe2021

Michael beskriver själv föreställningen såhär:
”Jag beslutade mig vid 75 års ålder att inte längre smyga med min homosexualitet. Varför? Det enklaste hade naturligtvis varit att dö som en vanlig heterogubbe. Ingen skulle någonsin få veta hemligheten om bög-Micke. Det var när depressionen slog till och jag sökte mig till en terapeut som det blev uppenbart att min noja inte bara bestod av det faktum att jag åldrades och kom mer och mer utanför ett som jag såg det meningsfullt liv utan också att jag aldrig tillåtit mig att bejaka min sexualitet. Pjäsen handlar till en del om mina terapisejourer och mina tankar om livet. Stundtals dramatisk och rolig. Stundtals allvarlig, men hela tiden mänsklig. En minimemoar om man så vill”
Michael Segerström

Evenemanget är ett samarbete mellan Vimmerby kommun, Emmaboda kommun, Oskarshamns kommun, Högsby kommun, Mönsterås kommun, Nybro kommun, Region Kalmar län, RFSL Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län.