Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Litterära salonger tillbaka i höst

Under hösten 2021 kommer Riksteatern Vimmerby och Litteraturnod Vimmerby att återigen genomföra litterära salonger.

– Vi har längtat efter att få skapa de här mötena mellan författare och publik, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare på Litteraturnod Vimmerby som är med och arrangerar samlingarna. Att streama evenemang har sina fördelar, men det är något som uppstår i det personliga mötet som inte kan ersättas med hjälp av teknik.

Programmet inleds den 4 augusti med författaren och recensenten Magnus Utvik, som kommer att samtala med Kalmar läns regionförfattare Ami Andersson på temat ”Skrivandet och delaktigheten – Magnus Utvik om sina år som kommunförfattare i Strängnäs”.

Den 28 september blir det ett samtal om Shakespeare och den 6 oktober kommer flera av Kalmar läns debuterande författare att berätta om sina böcker.

Den 27 oktober intervjuas regionförfattaren Anna Winberg Sääf av Patric Engquist om sitt författarskap. På Astrid Lindgrens födelsedag den 14 november framför visdiktaren Emma Klingenberg ett program med tonsättningar av tidigare okända vistexter av Tove Jansson.

Evenemangen genomförs med publik, med hänsyn till gällande restriktioner, och några kommer även att streamas.

 

Litterära salonger under hösten 2021:

4 augusti kl 18.00: Magnus Utvik, Sveriges första kommunförfattare samt recensent, i ett författarsamtal med regionförfattaren Ami Andersson. Vimmerby bibliotek. Obs! Begränsat antal platser. Platser måste förbokas, 0492-76 90 94, biblioteket@vimmerby.se

7 september: Litterär salong med Marie Strömberg, Virserums konsthall.

28 september: Litterär Salong: Vi snackar Shakespeare!

6 oktober: Litterär salong: Debutanter med bas i Vimmerby. Katter, mord och natur.

27 oktober: Regionförfattaren Anna Winberg Sääf. Intervjuas av Patric Engqvist. Anna vann en novelltävling i Vimmerby – blev författare.

14 november (Astrid Lindgrens födelsedag) kl 15: ”Tove Jansson – Visdiktaren!” med Emma Klingenberg.

Dessutom under Astrid-veckan: Samtal med Sara Schwardt, författare till "Dina brev lägger jag under madrassen".

Tillägg till programmet kan komma senare.