Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Möjlighet till Skate i Vimmerby kommun

Nu har vi kört ut skateset till 4 skolgårdar i Vimmerby kommun, det är Frödinge, Tuna, Rumskulla och Gullringens barn och ungdomar som får möjlighet att åka skateboard, kickbike, cykel, inlines eller springa över hindren. Ovan syns 4 stycken av kommunens ferieungdomar Karam, Linus, Erik och Mahmoud som åkt runt och monterat alla skateset.

Äntligen finns nu skatemöjlighet på flera ställen i Vimmerby kommun. Frödinge, Tuna, Rumskulla och Gullringen har nu fått ett mindre skateset som ett led i att få barnen och ungdomarna att röra på sig mer.

Mirja Holgersson och Anton Palmér på utvecklingsavdelningen säger- Detta är ett sätt för oss att växla upp olika typer av aktiviteter som uppmuntrar till rörelse. Kickbike, skateboard och cykling är väldigt omtyckt och det är många barn och unga som har efterfrågat det. Vi ser detta som en möjlighet att testa på för att senare ta sig in till vår "skatepark" i Vimmerby som är under uppbyggnad.