Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Aktivitetslådor ute i tätorterna

Nu har vi börjat att köra ut våra aktivitetslådor runt omkring i Vimmerby kommun. Aktivitetslådornas funktion är att att ge möjlighet till snabb och spontan fysisk aktivitet och öka tillgängligheten att få tag i aktivtetsprylar på ett bra sätt.

Nu har allt fler aktivitetslådor placerats ut i kommunen. Tillsammans med aktivitetslådorna har också innebandymål körts ut på majoriteten av alla skolgårdar.

Vi är väldigt glada att att vi fått ut aktivitetslådorna, vi hade en förhoppning om att få ut dem innan skolorna tog sommarlov, vi ser vinster i att lådorna både kan användas skoltid men framförallt efter skoltid och nu under sommarlovet. Vi vet redan att mer än vart fjärde organiserat träningstillfälle för barnen inte blivit av nu under pandemin så vi hoppas att dessa lådor kan göra det lättillgängligt för aktivitet och framförallt så bidrar det till att alla människor oavsett ekonomiska förutsättningar kan låna och vara aktiva. Säger utvecklingsavdelningens Anton Palmér

Mirja Holgersson även hon på utvecklingsavdelningen tillgägger - Redan en timma efter att vi satte ut lådan i Storebro så fick vi bilder på att det var flera barn, både killar och tjejer som lekte med prylarna. Vi har inför placeringen av lådorna varit i kontakt med föräldraföreningar och ortsbor för att skapa oss en så bra bild som möjligt vart bästa placeringarna är. Om det finns andra tankar på placeringar så hör gärna av er till oss så tänker vi om. Det absolut viktigaste för oss är att innehållet i lådorna används.

De utkörda lådorna finns i dagsläget i:

  • Rumskulla, Skolgård
  • Djursdala, Dalavallen
  • Södra vi, Skolgård
  • Tuna, Skolgård
  • Frödinge, Skolgård
  • Storebro centrum, Multiarena
  • Gullringen, Skolgård

Under denna vecka är förhoppningen att köra ut även i Vimmerby tätort.