Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Litteraturnod Vimmerby i ny nationell läsutmaning

Nu får Sveriges alla fjärdeklassare chansen att vinna en klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby! Litteraturnod Vimmerby är stolt partner på plats och står för allt det praktiska för de lyckliga vinnarna.

Tävlingen arrangeras av bokförlagen Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen och Natur & kultur tillsammans med nätbokhandeln AdLibris. Den klass som läser flest böcker under perioden 15 september till 15 december 2021 får göra en klassresa till Vimmerby och besöka Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs och Filmbyn Småland.

- Att samordna resan tillsammans med den vinnande klassen är ett hedersuppdrag för oss, säger Anna Mellergård, litteraturutvecklare och verksamhetsansvarig för Litteraturnod Vimmerby. Vi är stolta över att få visa upp det otroliga kulturarv som finns här. Vårt uppdrag i stort handlar särskilt om att uppmuntra barn och unga att skriva. Det finns inget bättre sätt för dem att börja på än att läsa massor av böcker och få möta den miljö som inspirerade Astrid Lindgren.