Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Utlysning av regionens kulturstipendium

Danceperformance

Nu kan du ansöka eller lämna förslag på någon som har gjort – eller ska genomföra – värdefulla insatser för länets kultur.

Regionala utvecklingsnämnden delar varje år ut två typer av stipendier:

Arbetsstipendium är ett allmänt stöd för att utveckla kulturlivet i Kalmar län. Det ska möjliggöra för verksamma personer, grupper eller föreningar att koncentrera sig på och utveckla sitt arbete. Stipendierna ska även bidra till att professionella kulturskapare kan bo och verka i Kalmar län.

Belöningsstipendium delas ut som uppskattning för mångåriga och värdefulla insatser i Kalmar läns kulturliv. Belöningsstipendiet är ej sökbart utan till detta nomineras en person, grupp eller förening av en extern part.

Kulturstipendium utdelas till person, grupp eller förening som är verksam och bosatt eller har sitt säte i Kalmar län.

Sista dag för ansökan eller nominering är 1 september 2021.