Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Digital litteraturfest

I samband med Världsbokdagen som äger rum fredag 23/4 satsar Vimmerby Bibliotek på en digital litteraturfest. Världsbokdagen inrättades 1995 av FN-organet UNESCO för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.

Vimmerby Bibliotek kommer att satsa på fyra digitala författarprogram. Det kommer att vara förinspelade program som finns tillgängliga på Vimmerby biblioteks hemsida och sociala medier, från fredag 23 april och ett par veckor framåt.

Under fredagen den 23/4 kommer vi även sätta ut bokbord utanför biblioteket, där ni får förse er med gallrade böcker och tidskrifter. Vi uppmanar såklart att tänka på avstånd med tanke på smittspridningen, vi har ett stort lager så det är ingen risk att ni blir utan, vi uppmanar alltså till att undvika trängsel.

Vi kommer också att lotta ut böcker av de fyra medverkande författarna. Maila biblioteket att NI vill vara med i utlottningen, eller skriv en lapp och lägg i våra bokinkast. Det går också att vara med i utlottningen via våra sociala medier.

De medverkande författarna är;

Hanna-Linnea Rengfors, är författare och folkhögskollärare som romandebuterade 2020 med Candy, efter att tidigare det året släppt den omtalade diktsamlingen Närhetsprinciper. Candy är en roman som utspelar sig under tre dagar, som beskriver kärlekens ljus och mörker, och vad ensamhet kan göra med människor.

Alma Thörn är en svensk serietecknare och författare utbildad vid Umeå Konstskola och Serieskolan i Malmö. Hon debuterade 2020 med serieromanen Alltid hejdå som skildrar ämnet skilsmässa ur ett barns perspektiv och blandar fiktion med självupplevda erfarenheter av att leva med skilda föräldrar.

Maria Broberg är uppvuxen i Piteå och är sedan ett tiotal år bosatt i Nedre Saxnäs - platsen som inspirerat henne till att skriva debutromanen Bakvatten (2019). Hon är idag verksam som kommunikatör, skribent och kommunpolitiker med hjärtat i glesbygds- och demokratifrågor.

Arne Johnsson gav ut sin första bok 1985. I sin nya diktsamling Zoetrop, den första sedan 2012, rör han sig i ett filmiskt stadslandskap, där platser och människor exponeras i minnesljus; ögonblick och panoramor, speglingar och sammanhang som verkar i det fördolda likaväl som i drastiska nya konstellationer.