Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Bibliotekets aktiviteter under sportlovet

Nästa vecka är det sportlov i Vimmerby kommun. Biblioteket erbjuder digitala aktiviteter för barn och ungdomar.

Digital tipspromenad

Vi har placerat ut digitala tipspromenader runt om i kommunen, så att du tillsammans med familj och vänner kan se vem somkänner till mest om sport. Självklart finns det också bokrelaterade frågor, men huvudämnet är sport!

Vill du sedan vara med och tävla om bokpriser så måste du ska du skicka ett mejl till biblioteket@vimmerby.se med ditt lagnamn och din ålder efter att du avslutat tipspromenaden på GPS Quiz-webbsidan. Detta så att vi kan kontakta vinnarna. Vi tar fram vinnare efter avslutad quiz.

Skapa ditt eget dataspel

Under sportlovet kan du som har fyllt tio år prova på att koda ditt alldeles eget datorspel i programmet Scratch tillsammans med ungdomarna från Hemkodat.se.

Du deltar hemifrån och du behöver en dator och internetuppkoppling.
Anmälan görs genom att skicka ett mejl till biblioteket@vimmerby.se. Vi accepterar enbart anmälningar via mejl eftersom länken till workshopen kommer att skickas till den din mejladress som du anmäler dig med.

Du kan självklart ringa till oss på 0492-76 90 94 för att höra om det finns några platser kvar, men anmälan behöver skickas in via e-post.

Antalet platser är begränsat, så anmäl dig så snart du kan!