Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Gratis föreläsning om transsexualitet

Könsidentitet, icke-binär, könsdysfori, och gender fluid – det handlar såklart om trans. Men vad betyder trans? Hur går en köndysforiutredning till? Och är det sant att många ångrar sig? Trans väcker många frågor och här kommer en möjlighet att få svaren från en expert. Under 2 veckor erbjuder Vimmerby kommun en gratis föreläsning med Ida Curtsdotter Karhu på temat trans.

Vad handlar föreläsningen om?
Föreläsningen ger en överblick på vad transsexualitet är, vad olika begrepp står för och hur det är att leva som transperson idag. Frågor som lyfts är bland annat:

-Sitter könsidentiteten i en fysisk kropp och är det fixerat för alltid?

-Är det schysst att ställa vilka frågor som helst till en transperson?

-Hur går det till att söka vård för personer som inte mår bra i sitt tilldelade kön?

-Vad är Rapid Onset Gender Dysphoria och är det vanligt att transpersoner ångrar sig?

Vem riktar sig föreläsningen till?
Föreläsningen riktar sig till alla som vill veta mer om trans. För den som vill veta mer kommer Ida även tipsa om var det finns mer information.

Vem är Ida Curtsdotter Karhu?
Ida är ordförande i RFSL Kalmar län och har sedan 6 års ålder stått upp för transpersoners rättigheter. Under 30 år har hennes engagemang i frågorna lett henne till att bli ordförande i RFSL Kalmar län och anordna Pride-veckor. Ida är ”allas transmamma” och öppnar sin famn för alla som behöver en stöttande föräldrafigur. Att stå upp för HBTQIA+-personer och mänskliga rättigheter är en självklarhet för Ida och transpersoners hälsa är hennes hjärtefråga.

Hur länge finns föreläsningen tillgänglig?
Föreläsningen kommer finnas tillgänglig i 2 veckor, mellan den 15 december till den 29 december. Länken till föreläsningen kommer finnas nedan från och med den 15 december. Föreläsningen arrangeras i samarbete med RFSL Kalmar län, Länsförsäkringar Kalmar län och Vimmerbys HBTQIA-nätverk.

Välkomna!

Länk till föreläsning om transexualitet