Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

En kväll för ditt barn

Den 5 november är det dags för den årliga föräldrakvällen ”En kväll för ditt barn”. I år är temat psykisk hälsa. Kvällen består av en föreläsning av Mia Börjesson och ett panelsamtal om psykisk hälsa bland unga i Vimmerby kommun.

Har du ett barn i din familj som går på mellan-, högstadiet och/eller gymnasiet? Då är du varmt välkommen till föräldrakvällen En kväll för ditt barn. I år finns möjlighet att delta både på plats i stadshuset men det går lika bra att följa den digitala livesändningen hemifrån.

Föreläsning
Kvällen börjar med en föreläsning av Mia Börjesson. Föreläsningen handlar om:

  • Hälsofrämjande föräldraskap och om att bli den förälder du önskar att vara.
  • Hur bygger vi psykisk hälsa och ett starkt psykologiskt immunförsvar?
  • Hur skapar vi ett bra självförtroende hos våra barn?

Mia Börjesson är utbildad socionom, har examen i handledning i psykosocialt arbete samt en master i socialt arbete. Hon har även arbetat i 20 år med tonåringar och deras närstående, enskilt och i grupp, som ungdomssekreterare och kurator på ungdomsmottagningen. På www.miaborjesson.se kan ni läsa mer om henne.

Här kan du följa kvällens föreläsning via nätet.

Panelsamtal
Föreläsningen följs av ett panelsamtal. För hur mår ungdomarna i Vimmerby kommun? Du kommer ha möjlighet att ställa frågor till panelen, både om du deltar på plats i stadshuset eller om du följer kvällen hemifrån via länk. I panelen sitter en rad personer som både jobbar operativt och strategiskt med psykisk hälsa bland unga i Vimmerby.

Deltagare:
Anders Degerman, folkhälsosamordnare
Amanda Sundberg, skolkurator
Emma Nelsson, socionom/leg. psykoterapeut
Josephine Svensson, rektor
Moa Eskilsson, ungdomssamordnare
Sofia Bohl, familjebehandlare

Är du redan nu nyfiken på deltagarna i panelsamtalet? Under veckan fram till evenemanget kommer paneldeltagarna presentera sig på Facebook. Då kommer deltagarna också berätta lite mer om hur deras arbete med ungas hälsa ser ut. Sök på ”En kväll för ditt barn” så hittar du evenemanget.Var?
Plenisalen, Stadshuset OCH digital livesändning.

När?
Den 5 november 18:30-20:00.

Anmälan?
Anmälan sker till moa.eskilsson@vimmerby.se. Glöm inte att ange om du vill se föreläsningen på plats i Plenisalen eller via digital länk.

Hur ser deltar jag via länk?
Den 4 november, dagen innan evenemanget, kommer en länk skickas till den mailadress du mailade från när du anmälde dig. Genom ett enkelt klick på länken kommer du till kommunens streamingplattform. Inga lösenord eller användarnamn behövs.