Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Ökade anslag till litteraturutveckling

Statens kulturråd har beviljat Vimmerby kommun 400 000 kronor för arbetet med att etablera Vimmerby som en litteraturnod i Kalmar län.

Vimmerby kommun har beviljats 400 000 kronor från Statens kulturråd. Pengarna går till etablering av organisationen för litteraturutveckling i Kalmar län.

Anna Mellergård, verksamhetsledare:
- Det är fantastiskt! Tydligen gillar Kulturrådet det vi hittills gjort. Jag jobbar för fullt med att bygga upp den organisation som hittills gått under namnet Länslitteraturen. Vad ska vi heta, vilken typ av organisation ska vi skapa och hur ska den grafiska profilen, logotypen och den digitala plattformen se ut?

Ola Gustafsson, ordförande i Kultur- och fritidsutskottet:
- Oerhört positivt! Jag ser det som ett kvitto på att Kulturrådet ser värdet i det vi håller på att bygga upp inom litteraturområdet i Kalmar län, med Vimmerby som utgångspunkt. Samtidigt är det ett stort ansvar, det förpliktigar alla inblandade att göra ett fortsatt bra arbete.

- Vi sökte medel för att möjliggöra organisationen och den digitala plattformen. De pengar vi nu fått beviljade kommer delvis användas till just den digitala strategin och plattformen. Utan den digitala plattformen saknar vi redskapen att kommunicera vilka möjligheter som kommer att finnas för författare, bokintresserade, förlag, pedagoger och andra litteraturförmedlare i Kalmar län. Förhoppningsvis kommer allt arbete att synliggöras mer inom kort, avslutar Anna Mellergård.