Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Succé för Idrottsskolan

RF-SISU har tillsammans med Vimmerbyortens ryttarförening och Vimmerby kommun kört igång en Idrottsskola i kommunen. 27 barn födda 2011 har anmält sig för att utöva 11 idrotter under en period på 32 veckor.

2020 års Idrottskola är äntligen igång. Under de första 3 veckorna har de 27 barnen testat på att dansa olika former av danser i Kulturskolan med Vimmerby dansstudio som arrangör. Denna veckan så tog Vimmerby hockey över och nu står det skridskor och ishockey på schemat i 3 veckor. Efter detta väntar följande idrotter:

Fotboll - Vimmerby IF Orientering - Vimmerby OK Tennis - Vimmerby TK Friidrott - Södra Vi IF Ridning - Vimmerbyortens RF Innebandy - Vimmerby IBK Padel - Padelfour Dans - Vimmerby folkdanslag Bowling - Vimmerby BK

Barnen som är med är blandat flickor och pojkar med helt olika idrottsliga erfarenheter. Många testar de olika idrotterna för första gången medan andra varit aktiva inom några av dem.