Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

En kväll för ditt barn

Välkommen till ”En kväll för ditt barn” som vänder sig till dig som är förälder till barn i grundskola och gymnasium. Kvällen innehåller en föreläsning med efterföljande panelsamtal. Ingen föranmälan krävs och kvällen är gratis.

Dag: tisdagen den 17 september

Tid: 18:30-20:00

Lokal: Folkhögskolans idrottshall i Vimmerby

Datorspel och hälsa för uppkopplade

Vi inleder kvällen med en föreläsning ”Datorspel och hälsa” som ligger helt i tiden om att vara ung i dagens IT-samhälle eller förälder till en datorspelande ungdom. Vi har bjudit in Oskar Foldevi från Reconnect (www.reconnect.se) som är legitimerad psykolog och specialiserad på spelvanor och det som ofta kallas "dataspelsberoende".

Föreläsningen kommer att handla om skärmtid och datorspelande, och vilka utmaningar det innebär för ungdomar och familjer.

  • Hur ser barn och ungdomars skärmtid ut idag?
  • Vad handlar datorspelandet om egentligen och varför spelar många så mycket?
  • Hur påverkar nät- och spelvanor vår hälsa och går det att säga vad som är lagom?
  • Vad är viktigt att tänka på för ett hälsosamt spelande och hur kan man stötta som anhörig?

Panelsamtal

Lokala aktörer berättar om nuläget bland unga i Vimmerby kommun. Moderator: Anton Palmér

Deltagare i panelen:

Håkan Karlsson (polis), Josephine Svensson (rektor på Astrid Lindgrensskolans högstadium), Pernilla Begu (rektor på Vimarskolans högstadium)., Louise Andersson (rektor på Vimmerby gymnasium, Ingemar Bertholdsson (samordnare på Familjeteamet), Mirja Holgersson (fritidssamordnare), Anders Degerman (folkhälsosamordnare), Anja Persson (ungdoms- och ANDTS-samordnare)