Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby kommun får 150 000 kr från Kulturrådet

Det är för litteraturfestivalen Vimmerby berättar som kommunen nu beviljas 150 000 kronor i bidrag från Kulturrådet. Festivalen går av stapeln den 17-19 oktober och är ett samarbete mellan Vimmerby kommun, Region Kalmar län, Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby Handel.

Vimmerby berättar 17-19 oktober

Den nya personliga litteraturfestivalen utanför storstaden. En blandning av författare, bokälskare och småländsk atmosfär.

Välkommen till en ny litteraturfestival i hjärtat av Småland. Under tre dagar fylls Vimmerby av evenemang och aktiviteter om litteratur. Barn- och ungdomslitteratur är i centrum, men här finns något för alla. Det blir bland annat författarsamtal, uppläsningar, skriv-workshops och aktiviteter för hela familjen och mycket mer.

Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby och har genom sitt författarskap ständigt fört barnens talan. Med inspiration från henne arbetar festivalen efter mottot Mod, Ansvar och Fantasi. Festivalen står för värden som demokrati, mångfald och yttrandefrihet.

Festivalen arrangeras av Vimmerby kommun i samarbete med Region Kalmar län, Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby Handel.

Program och besöksinformation kommer framöver.