Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Kulturfreda - Vill du vara med?

16 november planerar vi för en Kulturfreda!

Vimmerby är idag en profilerad kulturkommun genom Astrid Lindgren. Varje år under vecka 46 då Astrid fyller år, bryter Vimmerby Kulturskola sitt ordinarie program och arrangerar teater-, dans-, musik- och filmföreställningar till Astrid Lindgrens minne, framför allt för förskolebarnen i Vimmerby kommun. Och varje år väljs ett citat från Astrid Lindgrens böcker. Astridveckan har varit ett samarbete mellan förskola, skola och kulturskola.

I år har vi en idé att bjuda alla Vimmerbybor på en kulturfest i samband med Astridveckan. Vi går nu ut med en förfrågan till berörda aktörer om att delta i arrangemanget, d.v.s alla som arbetar med kultur inom olika föreningar, organisationer, offentliga verksamheter, handeln, kaféer och restauranger med flera för att tillsammans skapa en kulturfreda. Evenemanget bidrar till stärkt lokal attraktionskraft och invånarnas trivsel i kommunen.

Datumet för denna fest är 16 november kl 17.00-24.00.

En önskan är att upplevelserna blir många, allt ifrån att se konst och konsthantverk. Att lyssna på musik på olika scener, på kaféer och restauranger. Eller utomhus på de scener som finns idag. Mat är alltid en viktig ingrediens när man har fest. Att smaka på mat från olika kulturer är berikande.

Initiativ, samordning, planering, marknadsföring och medverkandebokning är en kommunal angelägenhet, som hanteras av kultursamordnare på kommunen med support av Vimmerby Konstförening. Övriga aktörer inbjuds att delta med egen insats.

Information om kulturfreda och program kommer att publiceras på kommunens hemsida och på sociala medier.

Sista datum för intresseanmälan och kanske vad man vill delta med för aktivitet och arrangemang är 24 augusti.

Kontaktpersoner för kulturfreda;

Anna Olausson, kultursamordnare, Vimmerby kommun
Epost: anna.olausson@vimmerby.se
Telefon: 010-356 95 26

Beathe Skaate, ordförande Vimmerby konstförening
E-post: beathe@skaate.se
Telefon: 070-896 05 95