Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Biblioteket utökar sommarens öppettider

Från och med den 1 juni har biblioteket ändrade öppettider. Till skillnad från tidigare år, då biblioteket varit stängt förmiddagarna två dagar i veckan, väljer man nu istället att öppna klockan 10.00 måndag till fredag.

– Vi har många besökare varje år och önskemålet från många är att utöka öppettiderna på förmiddagen. Vi har gjort några ändringar i schemat och är glada att kunna möta medborgarnas önskan, säger Petra Genfors, ansvarig för biblioteksverksamheten.

Tidigare år har biblioteket haft öppet totalt 25 timmar under veckan under sommaren. Denna sommar kommer biblioteket att ha öppet 34 timmar. Främst är det måndagar och tisdagar som förändras då man öppnar redan klockan 10.00 istället för som tidigare då dörrarna öppnades klockan 14.00.

– Biblioteket är till för medborgarna och det är självklart att vi ska möta deras behov så långt det är möjligt. Sedan ska det fungera med semesterperioden också, säger Petra Genfors.

Huvudbiblioteket i Vimmerby kommer att vara öppet 10.00–18.00 måndagar och tisdagar. Onsdag till fredag är öppettiderna 10.00–16.00, lördagen är stängd precis som tidigare år. Biblioteksfilialerna i Storebro och Södra Vi hålls stängda under veckorna 26-34.

Vimmerby Biblioteket har drygt 5500 fysiska besök varje månad och lånar ut cirka 6000 titlar. De digitala besöken på bibliotekets hemsida ökar varje månad precis som de digitala lånen av e-böcker och ljudböcker, en trend som ses i hela landet.

– Utöver det har vi nästan 100 medborgare som får stöd i sin läsning via Boken kommer, en tjänst för dem som inte själv kan ta sig till biblioteket, berättar Petra Genfors.