Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Trafik och parkering runt Stora Torget i centrala Vimmerby sommaren 2022

Sista helgen i maj går två evenemang på Stora Torget i Vimmerby av stapeln – Vimmerby Tillsammansgalan och Vårmarknaden.

För att genomföra evenemangen behövs vissa avstängningar av trafik och parkering
göras i den centrala delen av staden.

Storgatan stängs av för trafik enligt röd markering på kartbilden nedan, mellan klockan 12.00 den 27 maj och klockan 18.00 den 28 maj, med anledning av gala och marknad.

Förstora bilden

Parkeringen på Stora Torget stängs av mellan klockan 06.30 den 27 maj och klockan 18.00 den 6 september, med anledning av först vårmarknad och sedan Sommartorget. Handikapp-parkeringen vid Sevedegatan kommer finnas kvar. Se kartbild nedan.

Förstora bilden

Parkering på Stora Torget avstängd

På marknadsdagen den 28 maj stängs del av gatorna Sevedegatan (mellan Drottninggatan och Kyrkogårdsgatan) samt del av Norrtullsgatan av för trafik mellan klockan 05.00 och 18.00
Se röd markering i kartbild nedan.

Förstora bilden

På måndag den 30 maj ska årets Sommartorg byggas och ta form. De små röda lekstugorna, båten och annan lekutrustning ska iordningställas på torget och allt beräknas vara klart till fredagen den 3 juni.

I samband med iordningställande av Sommartorget stängs del av Storgatan (mellan Kyrkogårdsgatan och Drottninggatan) av för trafik den 30 och 31 maj. Tiderna som gäller är mellan klockan 07.00 och 16.00. Detsamma gäller för del av Sevedegatan, mellan Norrtullsgatan och Kyrkogårdsgatan. Se röda markeringar i kartbilden nedan.

Förstora bilden

Storgatan och Sevedegatan avstängda 30 och 31 maj mellan klockan 07.00 och 16.00