Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby kommun söker kontaktfamiljer

Charlotte Bäcklund

Nu söker vi kontaktfamiljer som kan tänka sig att ta hand om ett barn i sitt hem några dagar i månaden. Det är önskvärt att någon i familjen har erfarenhet av barn med särskilda behov.

Just nu har enheten för barn och familj i Vimmerby kommun extra stort behov av kontaktfamiljer till barn i olika åldrar.
– Att vara kontaktfamilj innebär att regelbundet ta hand om ett barn i sitt hem. Hur ofta och länge beror på barnets behov, men oftast börjar vi med en helg i månaden, berättar Charlotte Bäcklund, familjehemssekreterare.

I de flesta fall handlar det om barn som av olika skäl behöver stöd, trygghet och miljöombyte. Det kan också vara så att en förälder behöver avlastning och ett större nätverk. För de uppdrag som är aktuella just nu är det önskvärt att kontaktfamiljerna har någon form av erfarenhet av barn med särskilda behov.

– Det är en fördel att ha arbetat med barn, eller ha annan erfarenhet av barn med särskilda behov, säger Charlotte Bäcklund.

Kontaktfamiljerna bör bo i eller i närheten av Vimmerby kommun. Hur familjekonstellationen ser ut är inte det viktiga, huvudsaken är att det finns engagemang, vilja och tid att hjälpa en familj i en utsatt situation.

– Det finns ett litet arvode, med det handlar inte om mycket pengar. Det här är inget man gör för ersättningens skull – utan för att man vill göra en insats för andra.

Vill du anmäla intresse eller veta mer?

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till våra familjehemssekreterare. Ring vårt kontaktcenter så blir du kopplad till rätt person.