Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Rekommendationer angående inomhusaktiviteter under påsklovet

På grund av det mycket allvarliga smittläget i länet rekommenderar smittskyddsläkaren att träning och andra samlande inomhusaktiviteter för ungdomar pausas under påsklovet, 1 april till och med 11 april.

Två innebandyspelare fajtas om bollen

Bakgrunden till rekommendationen är det allvarliga smittläget i länet. Påsklovet ger möjlighet att minska kontaktytor och smittvägar genom att fritidsaktiviteter där barn blandas i olika konstellationer också tar påsklov. För att bidra till att minska smittspridningen uppmanar Vimmerby kommun därför alla föreningar att följa rekommendationerna under perioden 1 april till och med 11 april.

Hur rekommendationerna kring träning blir efter påsklovet kommer att avgöras av det lokala smittläget. Vimmerby kommun följer de regionala och nationella rekommendationerna och uppmanar föreningar och organisationer att göra detsamma. Tillsammans minskar vi smittspridningen.