Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Arbeta med skrivande som feriepraktik

Skrivsommar 2021

Älskar du att skriva? Skulle du vilja se din egen text i tryck? Då kan Skrivsommar 2022 vara något för dig.

Arbeta som skribent på din feriepraktik

Skrivsommar är en utvecklande skrivarskola och feriepraktik i ett. Det betyder att du som deltagare får betalt som ett vanligt sommarjobb samtidigt som du utvecklar ditt skrivande. Ditt uppdrag är att bidra med en eller flera texter till en antologi, som kommer ut hösten 2022.

Vimmerby, Västervik och Hultsfred erbjuder praktik

I samarbete med Litteraturnod Vimmerby erbjuds ungdomar från Vimmerby, Västervik och Hultsfred att delta inom ramen för kommunens feriepraktik.

Vecka 26 - 28 har du möjlighet att bli en del av Skrivsommar på plats i Vimmerby. Tillsammans med bland andra författaren Ami Andersson utvecklar du ditt skrivande och skapar egna texter som kan tryckas och bli utgivna i en bok.

Vi vänder oss till dig som har ett skrivintresse och även till dig som vill prova på eller behöver en ny utmaning. Nedan finner du information om innehåll och hur du anmäler ditt intresse.

Innehåll:

Inspirerande skrivövningar inom prosa och poesi, studiebesök i skrivandets anda, gästföreläsare, högläsning och mycket mer. Inom skrivandet arbetar vi med gestaltning, miljö, karaktärer och dramaturgi, och vi undersöker och provar också på att skriva i olika genrer som fantasy, spänning och autofiktion.

Anmälan:

Sök först feriepraktik hos din hemkommun. Kommunerna har olika tider för ansökan.

Feriepraktik - Vimmerby kommun 2022

Feriepraktik - Västerviks kommun 2022

Feriepraktik - Hultsfred kommun 2022

Skicka sedan in en text som du skrivit. Vad som helst! Minst en halv A4-sida och som mest två A4-sidor. Skriv också och berätta med några meningar om varför du vill arbeta med skrivande under sommaren 2022. Senast den 13 april!

Skicka din text till:

E-post: litteratur@vimmerby.se

KOM IHÅG - skriv ditt namn, adress, e-post och telefon tillsammans med texten du skickar in.

Vid frågor kontakta Carolina Klintefelt:
E-post: carolina.klintefelt@vimmerby.se
Telefon: 0492-76 95 24