Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Utvecklingschefen träffade kungaparet

Fredagen den 20 augusti besökte Kungaparet Kalmar län. Under ett möte med fokus på företagande deltog Vimmerby kommuns utvecklingschef Thomas Svärd.

Under sitt besök i Kalmar län besökte Kungaparet bland annat ett särskilt boende i Mönsterås och ett utbildningscenter i Oskarshamn. I Oskarshamn träffade även Kungaparet representanter i ett möte med inriktning på företagande. Vimmerby kommuns utvecklingschef Thomas Svärd fick då möjlighet att informera om hur pandemin påverkat Vimmerby kommun och hur stängningen av Astrid Lindgrens Värld slagit hårt mot kommunens näringsliv. Thomas berättade också om Vimmerby Tillsammans och det arbete som gjorts för att milda effekterna av pandemin.

– Jag tycker att Kungaparet var lyhörda och intresserade av den informationen de fick, säger Thomas Svärd.