Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby toppar jämlika löner

Vimmerby toppar listan med mest jämlika löner i Sverige. Det visar den årliga uträkning från Lön hela dagen, ett initiativ från Sveriges Kvinnoorganisationer, som presenterades i onsdags.

I år har Lön hela dagen också tagit fram siffror över löneskillnaden i alla län och kommuner. Lönegapet är störst i Södertälje kommun 18,5 procent och minst i Vimmerby kommun 3,8 procent. Undersökningen avser både privat och offentlig sektor.

I Vimmerbys kommunala organisation är siffrorna ännu bättre 1,7 procent löneskillnad.

- Det är ju otroligt glädjande när statistiken också visar effekten av det arbete vi lägger ner. Jämlika löner är något vi jobbat aktivt med sedan 2019, då vi började titta mer på vår lönestruktur och införde en årlig lönekartläggning som åtgärd för bland annat jämlika löner, säger Marie Halldén HR-chef.