Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Klas Svensson ny samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun

Klas Svensson, nuvarande chef inom miljö- och byggnads förvaltningen, tar över ledarskapet för samhällsbyggnads avdelningen i Vimmerby kommun. Han tillträder tjänsten 1 april 2023.

Det blir alltså Klas Svensson, nuvarande chef för plan- och byggnadsavdelningen i Vimmerby / Hultsfreds kommun, som tillträder tjänsten som ny samhällsbyggnads chef. Han efterträder Andreas Horste som lämnar sin tjänst för nytt uppdrag i Västervik.

Kommundirektör Carolina Leijonram är nöjd med rekryteringen.

- Vi har som alltid arbetat metodiskt med att hitta rätt person för uppdraget. Vi är fullt eniga i beslutet och det känns därför extra bra att erbjuda Klas Svensson tjänsten som samhällsbyggnadschef i Vimmerby, säger Carolina Leijonram.

Klas Svensson är 53 år, gift och har två barn. Han är uppvuxen i Ankarsrum men bor numera i Västervik. Klas är utbildad mätningsingenjör och har tidigare bland annat arbetat som distriktschef för Samhall AB, haft en rad uppdrag inom logistikbranschen samt drivit egna företag. Klas beskriver sig själv som nyfiken, utåtriktad, kommunikativ och energisk.

- Det känns fantastiskt roligt och spännande att ha fått förtroendet att som samhällsbyggnadschef fortsätta vara med och bidra till Vimmerby kommuns utveckling, säger Klas Svensson.

Klas Svensson tar vid tillträdet även plats i kommunens koncernledning.

- Jag vill hälsa Klas varmt välkommen till tjänsten som samhällsbyggnadschef och till kommunens koncernledning, avslutar Carolina Leijonram.