Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Andreas Horste slutar som samhällsbyggnadschef

Andreas Horste, chef för samhällsbyggnadsavdelningen, lämnar sin tjänst i Vimmerby kommun. Processen att rekrytera hans efterträdare påbörjas inom kort.

Andreas Horste har arbetat inom Vimmerby kommun sedan 2015. I nuvarande roll sedan hösten 2019 och tidigare som gatuchef inom samma avdelning. Under våren 2023 tillträder han tjänsten som VD för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB i Västerviks kommun.

Andreas Horste, samhällsbyggnadschef:

- Jag tackar för min fina tid i Vimmerby kommun, det har varit både värdeskapande och utvecklande. Framtiden ser positiv ut för Vimmerby med många goda framtidsplaner. Koncernledningen har utvecklats de här senaste åren och det interna arbetet har stärkts. Det ska bli roligt att följa utvecklingen vidare. Jag önskar kommunen lycka till och tackar alla medarbetare och politiker för den här tiden.

Carolina Leijonram, kommundirektör:

- Jag vill tacka Andreas för åren på Vimmerby kommun. Jag har verkligen uppskattat Andreas som person och hans engagemang under åren i kommunens koncernledningsgrupp. Andreas har under sin tid bedrivit ett systematiskt och uthålligt utvecklingsarbete inom det egna ansvarsområdet men han har också varit en mycket viktig kugge i att utveckla kommunen utifrån ett helhetsperspektiv. Jag vill samtidigt gratulera Andreas till den nya utmaningen som VD och önska honom varmt lycka till.