Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Ny kraftledning Vimmerby-Kisa

Fredagen den 1 juli togs första spadtaget för bygget av en ny kraftledning mellan Vimmerby och Kisa.

Projektet inleddes redan under hösten 2021 med ett startskott för byggnation av tre nya transformatorstationer i Horn, Gullringen och Södra Vi. Den 1 juli invigdes arbetet symboliskt med ett första spadtag, på länsgränsen i den röjda ledningsgatan. Projektet i sig betyder mycket för kommunens nuvarande företags möjligheter att expandera liksom för nyetableringar.

Medverkande vid ceremonin var Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län, Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötlands län, Jacob Käll kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun, Christer Segerstéen kommunstyrelsens ordförande i Kinda kommun och Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution.