Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vinnande skolklass besökte Vimmerby

Klass 4 från Hindbyskolan

I veckan besökte klassen som vunnit tävlingen Den stora läsutmaningen Vimmerby.

Det var klass 4 från Hindbyskolan i Malmö som kammade hem förstapriset – en klassresa med besök på Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs och Filmbyn Småland.

Litteraturnod Vimmerby samordnade besöket och tog i onsdags emot 18 förväntansfulla elever och deras lärare, som fick uppleva ett intensivt dygn med fokus på Astrid Lindgrens älskade berättelser.

– Vi har haft kul! Det roligaste var Astrid Lindgrens Värld och att kolla på Ronja
Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta, berättar eleven Edvard Janson Thorfinn. 

– Nils Karlsson Pyssling-miljön var rolig att leka i, fyller Tom Klintberg i.

Båda eleverna berättar också att de gillar att läsa, och har läst en hel del av Astrid Lindgrens berättelser.

Den stora läsutmaningen arrangerades för första gången förra året och riktade sig till Sveriges alla fjärdeklassare. Den klass som mellan september och december läste flest böcker vann resan till Vimmerby.

Den stora läsutmaningen är ett gemensamt initiativ från Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren med målet att skapa läsglädje och bidra till att läsning blir en vardagsvana. Resultatet av det första året blev att närmare 30 000 barn läste en halv miljon böcker, vilket var en ökning av läsningen i åldersgruppen med över 70 procent.

Den 1 juni öppnade anmälan till nästa omgång av tävlingen – och även denna gång är förstapriset en klassresa till Vimmerby.