Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Nationell vaccinationsvecka

förstorade coronavirus

Under den 14 - 20 mars genomförs en nationell vaccinationsvecka i Sverige. Onsdagen den 16 mars mellan 15.00 och 17.00 kan du vaccinera dig på din närmaste hälsocentral.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19. I Sverige har vi med gemensamma krafter nått en hög vaccinationstäckning, men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför genomförs nu en nationell vaccinationsvecka under vecka 11.

Onsdagen den 16 mars kan du som är 12 år eller äldre vaccinera dig på din närmaste hälsocentral. Alla hälsocentraler i hela Kalmar län har drop-in mellan klockan 15.00 – 17.00 . Du behöver inte boka tid, du behöver bara ha med dig legitimation.

Utöver detta gör regionen extra insatser och öppnar tillfälliga mottagningar i Kalmar, Västervik, Oskarshamn och Nybro.