Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Olle Fogelin blir ny VD på Vimmerby Energi & Miljö AB

Olle Fogelin blir ny VD på Vimmerby Energi & Miljö AB (Vemab). Olle bor i Sävedalen och kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på Mölndal Energi AB. Olle tar över VD-posten efter Torbjörn Swahn som lämnade tjänsten i slutet av förra året.

- Bland 46 sökande till tjänsten har vi valt Olle Fogelin som den vi tror är bäst lämpad för uppdraget att leda bolaget. Vimmerby Energi & Miljö AB är ett företag med gott renommé och hög uppmätt nöjdhet både bland kunder och den egna personalen. Här finns mycket att förvalta samtidigt som bolaget ständigt behöver utvecklas för att följa med de tekniska framstegen och vara en konkurrenskraftig aktör i branschen, säger Vemabs styrelseordförande Ola Gustafsson (KD). Olle passar, utifrån de erfarenheter han har med sig, bra in på de förväntningar vi har på en ny VD.

Olle Fogelin är 50 år gammal och utbildad ingenjör inom energi- och installationsteknik. Innan han började på Mölndal Energi arbetade han under många år på ledande befattningar på ett konsultföretag inom olika teknikområden med bland annat flera energiföretag som kunder.

- Att tillsammans med alla medarbetare få förtroendet att fortsätta det viktiga uppdrag som Vemab har känns fantastiskt! Energi, miljö- och hållbarhetsfrågor är mer aktuellt än någonsin i dagens samhälle. Vemab har ett viktigt uppdrag i att även fortsatt kunna leverera en god service och stabil infrastruktur för våra kunder och ägare, invånarna i kommunen. Detta ser jag mycket fram emot att kunna vara med och bidra till, säger Olle Fogelin.

Olle Fogelin tillträder tjänsten som VD under maj månad.