Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Unga Sommarpratare i Vimmerby

Idag släpps sommarens tre avsnitt av Unga Sommarpratare i Vimmerby. Sammanlagt har elva ungdomar varit med och spelat in poddavsnitt i Fabrikens lokaler. Resultatet är en poddserie om hur det är att vara ung i Vimmerby 2021.

Hur är det egentligen att förbereda sig för en student under ett pandemiår? Några veckor innan avslutningsdagen får fyra ungdomar svara på just den frågan. Vi får följa resan från första distansundervisningsdagen där studenterna inte kunde låta bli att skratta år det absurda i att se alla sina klasskamrater på en datorskärm. Vidare berättar ungdomarna om den den svårplanerade studentdagen och en höst som Corona kanske fortfarande har sina klor i.

I andra avsnittet följer vi med två unga, elitsatsande motorsportare. Hur det är att träna motocross och enduro på elitnivå? Hur lägger man upp träningen och hur är det att jaga sponsorer? Under seriens tredje avsnitt får vi höra hur det är att vara ung och engagerad i Barnkonventionen. Hur mycket kan barn, ungdomar och vuxna om barnkonventionen? Och vad är egentligen en Barnpilot? Ungdomarna har själva fått välja låtarna till sina avsnitt.

Idag, den 7 juli, släpps alla tre avsnitt. Du hittar dem där du hittar andra poddar, så som Spotify, Podcaster och liknande tjänster. Projektet är ett samarbete mellan Fabriken, Kulturskolan och Sensus Studieförbund. Inspirationen till poddserien är ett liknande projekt som genomförts i Malmö.

För att komma direkt till avsnitten på Spotify, klicka på länkarna nedan under Mer information: